lauantai 26. joulukuuta 2009

MMF

MMF = marshmallow fondant = vaahtokarkkitaikina

Soveltuu hyvin esimerkiksi kakkujen kuorruttamiseen ja jotkut tekevät siitä myös koristeita, itse koin sen hivenen hankalaksi. Maultaan mmf on erittäin makea.

Tarvitset:
300 g vaahtokarkkeja
6 – 8 ¼ dl (360-500 g) tomusokeria
0,5dl vettä


1. Sihtaa kulhoon 4dl tomusokeria.
2. Öljyä toinen, mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit.
3. Lisää vaahtokarkkien sekaan vesi.
4. Kuumenna vaahtokarkkeja mikroaaltouunissa (800 W) 30 sekunnin välein sekoittaen yhteensä n. 2 min, kunnes karkit ovat sulaneet yhtenäiseksi massaksi. Huom: mikrojen tehoissa voi olla suuriakin eroja, joten vaahtokarkkien sulaminen ei välttämättä kestä täyttä paria minuuttia.
5. Mikäli haluat värjätä taikinaa, se kannattaa tehdä tässä vaiheessa.
6. Kaada vaahtismassa kulhoon tomusokerin päälle.
7. Vaivaa massa sekaisin joko öljytyin käsin tai jonkin työvälineen avulla.
8. Sihtaa joukkoon vähitellen loput tomusokerista. Taikina on valmista viimeistään silloin, kun tomusokerin vaivaaminen taikinan sisään muuttuu työlääksi tai taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaahtokarkkimerkistä riippuen tomusokerin menekki voi vaihdella suurestikin. Mikrossa voi lämmittää taikinaa hetken, jos se muuttuu ennenaikojaan sitkeäksi.
9. Kääri valmis taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja säilytä huoneenlämmössä seuraavaan päivään (muutoin koristeet voivat kutistua). Taikina säilyy käyttökelpoisena pari viikkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti