lauantai 26. joulukuuta 2009

Sokerikakkupohja

Käytän itse tätä ohjetta lähes kaikkiin täytekakkuihin, sillä sitä on myös tarpeen mukaan todella helppo muutella.

Ohje sopii 24-26cm vuokaan.

Tarvitset:

5 kananmunaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun


Riko munat yhteen lasiin ja kaada toiseen lasiin samanverran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon, jonka jälkeen sinulla on taas tyhjä lasi käytettävissä.
Mittaa lasiin munien kanssa saman verran jauhoja (50-75% vehnäjauhoja, loput perunajauhoja).
Lisää vielä 2tl leivinjauhetta ja sekoita.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti.
Kaada taikina vuokaan ja ilmakuplien poistamiseksi hölskytä muutaman kerran.

Paista 175 asteessa alatasolla 40 min. Pinta saattaa tummua, joten kannattaa puolessa välissä lisätä päälle joko folion pala tai leivinpaperi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti