lauantai 26. joulukuuta 2009

Sokerimassan valmistaminen

Sokerimassaa on saatavilla nettikaupoissa, itse olen sitä tilannut confetista.

Sokerimassaa on kuitenkin mahdollista myös tehdä itse. Siitä olen tehnyt tähän mennessä vain koristeita, se kuivuu nopeasti ja maistuu hyvältä. En kuitenkaan lähtisi tekemään siitä kovin suuria koristeita, sillä kuivuessaan siitä ei tule kovin kestävää. Siihen suosittelisinkin marsipaanin (joka on kestävää, mutta kuivuu hitaasti) ja sokerimassan (ei kovin kestävää, mutta kuivuu nopeasti) yhdistelmää.


Ohje on poimittu Marielta

Tarvitset:
n. 425g tomusokeria
1/2 valkuainen
1/2rkl sitruunamehua
1rkl nestemäistä glukoosia tai 1 annospussi
1/4rkl glyseriiniä

Tarvikkeiden tulee olla kuivia.

1. Siivilöi kulhoon suunnilleen puolet tomusokerista.
2. Lisää valkuainen ja sekoita, kunnes seos alkaa jähmettyä.
3. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää lopuista tomusokereista jälleen puolet, sekoita kunnes seos on tasaista.
5. Sekoita mukaan glyseriini ja glukoosi, sekoita kunnes massa alkaa jähmettyä.
6. Sihtaa tomusokeria pöydälle ja vaivaa massaa siinä loppu tomusokeri samalla lisäten, kunnes massa ei ole enää lainkaan tahmeaa. (noin 10min)

Massa kannattaa heti kääriä kelmuun ja sulkea ilmatiiviiseen rasiaan, sillä se alkaa heti kuivua. Massa säilyy muutaman viikon. Massaa voi myös maustaa ja värjätä oman mielensä mukaan.

Jos kaulitset massasta levyn kakun päälle, kannattaa sen alle laittaa esimerkiksi kerros sokerikreemiä, sillä muuten massa sulaa kosteuden takia. Tasaisemmaksi kakun pinnan saa, jos sen päällystää ensin sokerikreemillä, sitten marsipaanilla ja lopuksi vasta sokerimassalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti