perjantai 22. tammikuuta 2010

Helmin herkku

Olen tehnyt tätä kerran ennen blogiani ja nyt piti saada tehdä uudelleen, todella hyvä resepti, Merjalta lainattu. Tein kuorrutetta kaksinkertaisen määrän, joten laitan reseptin niin kuin itse tein, muutin myös mitat kahvikupeista deseiksi.
















Pohja:
3 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g sulaa rasvaa
1,5dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
450 g Tomusokeria
8 rkl Sulatettua rasva
8 rkl Kahvijuomaa
4tl Vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään. Levitä tasaisesti vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Painele kuorrutteeseen halutessasi sokerihelmiä. Anna kuorrutteen kovettua. Helmin Herkku sopii hyvin pakastettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti