tiistai 5. tammikuuta 2010

Jäätelöcharlotta

Ehkä jäätelöohje ei ole näin talvella kovin ajankohtainen, mutta satuin löytämään sen tonkiessani vanhoja kuvia koneeltani.

Jäätelöcharlottaa voi tehdä melkein miten vain, tässä oma maailman yksinkertaisin versioni siitä.



















Tarvitset:
1 kääretorttu (käytin kaupan valmista kääretorttua)
2-3 litraa jäätelöä (käytin mansikkajäätelöä)

Siivuta kääretorttu noin 1cm paksuiksi siivuiksi (kulhon koosta riippuu paljonko tarvitaan jäätelöä ja kääretorttua). Sen jälkeen vuoraa kulho kelmulla. Peitä seuraavaksi kulhon reunat kääretorttuviipaleilla.
Lisää jäätelö kulhoon ja tasoita pinta. Jäätelöä kannattaa pehmittää esimerkiksi lusikalla ennen levittämistä. Halutessaan jäätelömakuja voi laittaa erilaisia ja niiden väliin voi myös lisätä hilloa.

Lopuksi lado loput kääretorttuviipaleet jäätelön päälle pohjaksi.

Pidä kakkua pakastimessa pari tuntia ennen tarjoilua. Nosta se huoneenlämpöön noin 10min ennen tarjoilua ja kumoa lautaselle.

Kakun voi koristella mielensä mukaan vaikka marjoilla tai marsipaanikoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti