lauantai 30. tammikuuta 2010

Karppaajan porkkanamuffinssit

Ohje on muunneltu jostain karppaajan porkkanakakusta, jonka bongasin karppaus.infosta. Maultaan eivät vetäneet vertoja tavallisille porkkanamuffinsseille, nämä maistuivat omaan suuhuni jollain tapaa suolaiselta, mutta ihan syötäviä olivat. Käytin canderelia makeutusnesteen tilalla, joten syy saattaa olla siinä.








Ohjeesta tulee 8-10 muffinssia.

Taikina:
2 munaa
3ml makeutusnestettä
100g voisulaa
100g hasselpähkinäjauhetta
3tl leivinjauhetta
1rkl kanelia
ripaus suolaa
200g porkkanaraastetta

Kuorrute:
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
makeutusainetta oman mielen mukaan
sitruuna-aromia

Vatkaa munat, lisää makeutusneste ja voisula sekä yhdistetyt kuivat aineet ja porkkanaraaste. Paista 200 asteessa noin 15 min.

Kuorrute tehdään sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kuorrutteen voi sivellä vaikka lusikalla muffinssien pintaan, hienomman jäljen saa pursottamalla.

2 kommenttia:

  1. voi että, näyttävät tosi hyviltä! :) ite karppaan, ja välillä makeanhimoon on vaikea löytää mitään hyvää.. näitä voisinkin kokeilla jo heti vaikka huomenna. kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Olen kokeillut ohjetta ja karppaan muutenkin..mielestäni reseptistä kannattaa jättää suola pois ja tehdä muutenkin vähäsuolaiseen voihin.
    muuten suolaisuus tosiaan jotenkin puskee pintaan!
    Itse laitoin joukkoon vielä neilikkaa, Nam!

    VastaaPoista