lauantai 9. tammikuuta 2010

Mokkapalat

Itsehän kutsun näitä masaliisoiksi, mutta pistettiin nyt vähän "kansainvälisemmällä" nimellä resepti tänne. Pojan kummit ovat tulossa kylään, joten jälleen sain hyvän tekosyyn tehdä herkkuja :D Resepti on peräisin äidiltäni.

















Pohja:
2 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
150g sulaa voita

Kuorrutus:
200g tomusokeria
4rkl sulaa voita
5rkl kylmää kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa sekaan. Lisää lopuksi sula voi vatkaten taikinaa kevyesti.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Paista 20min 225 asteessa

Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet hyvin keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla. Itse koristelin kermavaahdolla ja sokerimassa-, marsipaani- ja pikeerikoristeilla.

6 kommenttia:

  1. Ihania leivoksia olet tehnyt noista mokkapaloista!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/5/10 12:59

    Tuleeko tuohon siis 3 dl sokeria ja lisäksi 150 g (siis pohjaan)?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi:
    Voi hyvänen aika, kiitos tarkkasilmäisyydestä. 150g sulaa voita piti olla, korjasin sen reseptiin.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi7/5/10 19:03

    Hei! Osaatko sanoa paljonko 200 g tomusokeria on deseinä/rkl tms.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Yksi desi tomusokeria on n. 60g, eli reilu 3dl tomusokeria tulee kuorrutukseen. Tomusokeria myydään 500g paketeissa, joten siitäkin on melko helppo päätellä se vajaa puolet :)

    VastaaPoista