lauantai 16. tammikuuta 2010

Porkkanamuffinssit

Porkkanakakkureseptiä soveltaen päätin kokeilla vastaavien muffinssien tekemistä. Hyviähän niistä tuli!










Taikina:
2-3 porkkanaa (2 dl porkkanaraastetta)
2 dl vehnäjauhoja
n.1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl kanelia
n.0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
1-2 kananmunaa

Kuorrutus:
1/2 rs (100g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
ripaus vanilliinisokeria
muutama tippa sitruunamehua

Koristeeksi:
Sokerimassasta muotoiltuja porkkanoita.

Vispaa munat kuohkeiksi, lisää joukkoon öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen samalla sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa n. 15-20 min.

Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja sivele valmis kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.
Koristele mielesi mukaan, vaikka pähkinärouheella.

6 kommenttia:

  1. Varmasti hyviä! Kauniit nuo porkkanat, tosi aidon näköisiä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Päätin kokeilla tällä kertaa porkkanakakku-muffinssien tekemistä ihan sillä, että niitä on näppärä ottaa pakastimesta, eikä aina tarvitse tehdä kakkua (josta sitten yleensä jää iso osa, kun ei niitä kahvittelijoita kerralla niin montaa ole) :)

    VastaaPoista
  3. Juuuuu sopii tietysti! :)

    VastaaPoista
  4. montako muffinsia ohjeella tulee?:)

    VastaaPoista
  5. Ohjeella tulee 12-15 pientä muffinssia :)

    VastaaPoista