tiistai 19. tammikuuta 2010

Rahkavoitaikina

Voitaikinaa helppotekoisempi versio on nimeltään rahkavoitaikina. Tätä taikinaa voi käyttää yhtä lailla suolaisiin- ja makeisiin leivonnaisiin, kuten erilaisiin torttuihin.

250g voita/margariinia
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
250g maitorahkaa

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot kulhossa, nypi murumaiseksi.
Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon.
Vältä taikinan vaivaamista, sillä se sitkistyy herkästi.

Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä n.1cm paksuksi levyksi.
Laita taikina viilentymään jääkaappiin ainakin tunniksi.

Kun otat taikinan käyttöön, taita taikina kolminkerroin,
käännä pituussuuntaan ja kaulitse uudestaan.
Toista vielä kerta-kaksi. Tällä saat lisää lehtevyyttä taikinaan.

2 kommenttia: