keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Suklaajuustokakku

Veljeni perheineen on tulossa kylään, joten sain mahdollisuuden jälleen leipoa herkkuja. Tällä kertaa kokeilussa "Helmeilevää"-blogista löydetty suklaajuustokakku.


















Pohja:
1pkt (175g) domino keksejä
0,5 pkt (200g) digestive keksejä
100g margariinia

Täyte:
2,5dl flora vanillaa
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
200g fazerin sinistä
2 pätkistä
4 liivatelehteä
tilkka vettä
ripaus vaniljasokeria

Koristeluun:
sulaa suklaata
pätkiksiä

Murskaa keksit koneella tai käsin pieneksi muruksi. Sulata margariini ja kaada se keksimurujen joukkoon. Painele keksit irtopohjaisen vuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Laita pohja jääkaappiin ja tee sillävälin täyte.

Sulata suklaat ja anna jäähtyä vähän aikaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon maustamaton tuorejuusto -johon voi listätä ripauksen vaniljasokeria ja sulatettu suklaa. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja loita ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet ohuena nauhana vaahtoon, kokoajan sekoittaen. Kaada vaahto pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä 2-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele pätkishipuilla ja sulalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti