tiistai 19. tammikuuta 2010

Voitaikina

Voitaikinaa käytetään sekä suolaisissa, että makeissa leivonnaisissa, esimeskiksi joulutortuissa. Hieman kevyempi versio voitaikinasta on nimeltään lehti(voi)taikina, jonka valmistuksessa käytetään voin tilalla kasvimargariinia. Molempia taikinoita myydään myös kauppojen pakastealtaissa valmiina.

150g voita
3dl vehnäjauhoja
3/4dl kylmää vettä

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot kulhossa.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä n.1cm paksuiseksi.
Taita taikina kolminkerroin, käännä pituussuuntaan ja kaulitse uudestaan.
Toista vielä kerta-kaksi.
Anna taikinan kovettua hieman jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti