lauantai 20. helmikuuta 2010

Mangojuustokakku

















Pohja:
200g digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
1-1,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kiehuvaa vettä
2,5rkl sitruunamehua
2-3dl kuohukermaa

Kiille:
2dl mangososetta (esim. piltti)
2 liivatetta
2rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja sekoita pehmeän rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (tai parempi keino on tehdä kakku suoraan tarjoilualustalle reunavuokaa käyttämällä) ja sen jälkeen painele keksimuruseos pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sillä aikaa sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston kanssa sekaisin. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja sulata ne kiehuvaan tilkkaan vettä. Lisää liivate tuorejuustoseokseen hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto, älä enää sekoita voimakkaasti.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään saakka.

Tarjoilupäivänä liota liivatteita 5min kylmässä vedessä, kuumenna sillä aikaa 2rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.

Koristele esim. kermavaahdolla ja suklaalla mielesi mukaan.

1 kommentti:

  1. mangohan on yksi meikäläisen lempihedelmistä! ootan innolla et pääsen maistamaan <3 :D (kai siis tää on tänään tarjolla? :P )

    VastaaPoista