perjantai 5. helmikuuta 2010

Omenainen suklaakakku

Tämä ohje tuli iloleipureiden silikonisen tähtikakkuvuoan mukana, joten pitihän se testata, vähän sovellettuna, mutta kuitenkin. Ajaa asiansa oikein hyvin nimipäiväkakkuna.




















Tee suklaakakkupohja, johon lisää vielä 1tl kanelia ennen paistamista.


Täyte:
1,5dl omenasosetta
kermavaahtoa

Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa.

Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
1rkl voita
Kermavaahtoa

Sulata suklaa ja voi mikrossa, sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Suklaa jäähtyy kovaksi, joten sitä ei kannata laittaa paksusti, että kakkua saa leikattua.
Kakun reunat voi pursottaa kauniiksi kermavaahdolla.
Suklaan päälle voi vielä halutessaan laittaa marsipaani- tai sokerimassakoristeita.

Omat koristeeni on valmistettu confetin ruusunlehtimuoteilla ja ruusu-silikonimuotilla, pinnalle olen sivellyt sekä kirsikan väristä kristallipulveria, että läpikuultavaa efektisävyä.

5 kommenttia:

  1. Heiiiii ei voi olla näin ihanan näköinen ja noin ihana yhdistelmä! Omenaa ja suklaata, siinä suosikkini ja vielä ne yhdessä, huoh mikä herkku :p

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä hyvää!! <3

    VastaaPoista
  3. Tintsu: Kiitos, kakku oli kyllä maukas, suosittelen kokeilemaan! Itse laitoin suklaata vain turhan paksun kerroksen kakun päälle, joten leikkaaminen meinasi olla hankalaa. Ensi kerralla viisaampana tiedän laittaa ohuemman kerroksen.

    ulmai: Kiitos :P

    VastaaPoista
  4. Näyttää kauniilta ja myös maistuvalta. Ei kai suklaata voi olla koskaan liikaa :D

    VastaaPoista
  5. Ebe: Kiitos!
    Totta puhut, suklaata ei voi olla koskaan liikaa :D Tässä kakussa vaan piti käyttää veistä, jos meinasi saada nätisti palan otettua, joten pienempi suklaakerros voisi olla ihan ok :D
    Tai sitten vaihtoehtoisesti voisi tehdä suklaapäällisen eri ohjeella.

    VastaaPoista