keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Sokerikreemi

Kreemiä käytetään marsipaanin/sokerimassan/MMF:n alla kosteuden eristäjänä. Kakusta tuleva kosteus saa kuorrutteen muuten sulamaan ja halkeilemaan. Kreemiä hyväksikäyttäen kakun voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellispäivänä, silloin se säilytetään ilman kupua jääkaapissa. Sokerikreemi säilyy kylmässä ainakin muutaman päivän ajan.

Bloggeri kääntää jostain syystä kuvan sivuttain :/


















Ohje poimittu Kinuskikissalta.

n.24cm kakun kuorruttamiseen:
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Kreemi jää voin/margariinin väriseksi, väriä ja makua saa kuitenkin muutettua elintarvikeväreillä, eri makuisilla tomusokereilla ja -aromeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti