lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kanarialaiset hunajakierteet, Lazos Miel

Vanhempani kävivät Gran Canarialla ja ihastuivat näihin leivoksiin. Ohje on vähän sovellettu, koitin etsiä sitä espanjankielisiltä sivuilta. Google translator auttoi paljon, mutta ei sekään tiennyt ihan kaikkea. Kokeilin sitten tällaisella ohjeella. Hunajaa saa käyttää kunnon kerroksen, että maku tulee esille lopullisissa leivoksissa.

















16kpl

400g lehtitaikinaa
1dl maitoa
vettä
hunajaa
tomusokeria

Kaulitse lehtitaikinalevyt ohuemmiksi, noin 2-3mm paksuisiksi levyiksi.
Levitä yhden levyn pinnalle hunajaa reilu kerros, sen jälkeen kostuta maidolla.
Aseta toinen taikinalevy edellisen päälle.
Tee hunajavettä liottamalla yhtä paljon hunajaa ja kuumaa vettä keskenään. Levitä hunajavettä päällimmäisen taikinalevyn päälle.

Leikkaa täytetyt lehtitaikinalevyt 4 osaan, kääri rullalle ja kierrä vielä vähän keskeltä ympäri.












Paista 180 asteessa, kunnes ovat kullanruskeita (n.15-20min)

Lopuksi voit vielä voidella leivokset paksussa hunajavedessä, jolloin päälle ripoteltava tomusokeri pysyy paremmin kiinni.

Valitan, etten (vielä) osaa neuvoa tarkempia määriä ainesten suhteen. Pitää itsekin tehdä vielä uudemman kerran, jolloin saa tarkemmat ohjeet tänne.

2 kommenttia:

  1. Näitähän siellä tuli maisteltua... itse en tykkää voitaikinaleivonnaisista, mutta matkakaveri taisi syödä "muutaman" paketin. Pitääpä näyttää ohjetta hänelle!

    VastaaPoista
  2. Minulle myös suositeltiin, että olisi voinut käyttää filotaikinaa lehtitaikinan tilalla. Itse en tiennyt koko taikinan olemassaolosta ennen sitä, joten lehtitaikina tuli ensimmäisenä mieleen. Pitää toisella kertaa kokeilla vielä filotaikinalla ja raportoida siitä tänne.

    VastaaPoista