keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Valkosuklaa-limerahkakakku

Ohje alunperin yhteishyvän ruokamaailma-lehdestä, vaikutti niin maukkaalta, että oli pakko ottaa kokeiluun!


















Pohja:
150g Digestive-keksejä
75g sulaa margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
400g valkosuklaa-limerahkaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
100g valkosuklaata
karamellirakeita

Murenna keksit muruiksi (esim. laittamalla keksit pussiin ja kaulitsemalla ne) ja sekoita sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita pohja jäähtymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sillä aikaa vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon rahka ja sokerit. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään saakka.

Ennen tarjoilua irroita kakku reunavuoasta ja koristele esimerkiksi suklaarouheella ja karamelleilla.

5 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköistä kakkua, ja varmasti hyvää! Nuo karamellirakeet antavat kivasti kakkuun väriä =) Törmäsin blogiisi (kai?) ensimmäistä kertaa, en ainakaan tietääkseni aiemmin ole tänne päätynyt. Kivalta näyttää, ja herkut ovat ihania!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Karamellirakeet antoivat myös kivasti makeutta, joten ehdottomasti niitä kannattaa lisätä tuohon päälle. Kakusta tuli myös kivan keväisen näköinen, jos kovasti tekee keväisiä leipomuksia niin kevät tulee nopeammin, joohan? Elättelen ainakin toiveita siitä :)

    Törmäilehän blogiin uudemmankin kerran.

    VastaaPoista
  3. Tämä on varmasti ollut hyvää! Tosi hyvältä näyttää. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kakku oli kyllä mukavan pirteän makuinen ja keväinen :) Teen varmasti toistekin.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana idea nuo karamellirakeet! Mukavasti tuo väriä!

    VastaaPoista