perjantai 23. huhtikuuta 2010

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Alkuperäinen ohje kinuskissalta, itse vähän muokkasin. Alla ohje sen mukaan, miten sen itse tein. Käytin 20cm irtopohjavuokaa, jolloin käytin 2/3 ohjeen tarvikkeista.















Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2,5dl Flora vanillaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinijugurttia
200g valkosuklaata
1dl appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3dl appelsiinimehua

Koristelu:
Tummaa suklaata
Valkosuklaata
Appelsiinikoristeita (Sly-paketista)


Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle hyydykekakun pohja-ohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijuogurtti.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita vähän jäähtyneenä täytteen joukkoon.
Kuumenna 1dl mehua kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.








Päälle tein sulasta suklaasta pajunkissan oksan koristelukynää apunakäyttäen. Lisäksi laitoin toiselle reunalle vielä Sly:ltä saamiani syötäviä appelsiinikoristeita (jotka sulivat aika pian ja valuivat kakun päältä pois, joten ne kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua).


5 kommenttia:

  1. Ihanan keväinen ja raikas kakku. Etsiskelen just "keltaisen" hyytelökakun ohjetta =) Kiitos vinkistä, pitänee tsekata tuokin ohje.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen :) Oli kivaa vaihtelua ainaiselle mangokakulle (vaikka se onkin järjettömän hyvää!).

    Itse haluaisin vielä tässä kevään aikana kokeilla jotain keväisen vihreää (lime?) hyydykekakkua.

    VastaaPoista
  3. Raikkaan näköinen, ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  4. Testattu ja todettu hyväksi! Ihanaa! Suosittelen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta. Päädyin tänne sun blogiin etsiessäni hyviä juustokakun ohjeita. Nyt tein oman versioni tästä ja hyvää tuli!! Tervetuloa vastavierailulle!! :)

    VastaaPoista