maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kääretorttupohja

Kääretorttupohjasta voi tehdä joko ihan kääretorttua tai sitä voi käyttää kakkupohjana. Paistetusta pohjasta on helppo leikata erilaisia muotokakkuja.









4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siiviloi ne vaahtoon hiljalleen sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, hytkytä muutama kerta ilmakuplien poistamiseksi.









Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min


Paiston jälkeen kumoa valmis pohja sokerilla vuoratun leivinpaperin päälle.








Poista päällimmäinen leivinpaperi mahdollisimman pian, ettei pohja tartu siihen kiinni.

1 kommentti: