torstai 1. huhtikuuta 2010

Persikkajuustokakku

Pääsiäiseksi piti kehittää jotain keväistä kakkua, tällaista tuli ja hyvältä maistui.















Pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa/floravispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g säilykepersikoita
2-3rkl persikoiden lientä
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

Kuorrute:
2 dl persikkasosetta (esim. bona)
2 liivatetta
2rkl vettä

Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (tai tarjoilualustalle reunavuokaa käyttäen). Laita kylmään odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko muutama säilykepersikka kuutioiksi ja soseuta loput. Sekoita tuorejuustoon persikan palaset, sose sekä sokerit.
Kuumenna persikan säilykeliemi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.
Lopuksi lisää vatkattu kerma, älä enää sekoita voimakkaasti.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.

Tarjoilupäivänä liota liivatteita 5min kylmässä vedessä, kuumenna sillä aikaa 2rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää persikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.

Kun kuorrute on hyytynyt, voit koristella kakun esimerkiksi suklaalla. Marsipaanikoristeiden alla kannattaa käyttää suklaata tai kermavaahtoa, etteivät ne pääse sulamaan. Itse käytin aiemmin tekemiäni narsissikoristeita.

7 kommenttia:

  1. Mmm, kuulostaa hyvältä, kiva pääsiäisaiheinen koristelu! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniisti koristeltu keväinen kakku.

    VastaaPoista
  3. Tosi Upea!! :)

    VastaaPoista
  4. Tein tämän äitienpäiväksi, ja johan tuli hyvää! Ihan mahtava ohje, kiitos paljon! Äidiltä tuli palautetta, että "sustahan on tulossa oikeasti hyvä leipuri". :)

    VastaaPoista
  5. Tässä vasta maukas kakku! :) Tällä ohjeella olen jo monet kakut sekä itselleni että naapureille tehnyt :) Ja tänään taas samaa kakkua, hieman soveltaen :) Kiitos hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Mukava kuulla, että on mieluinen.

      Poista