lauantai 24. huhtikuuta 2010

Sima

Olen sitä mieltä, että itsetehty sima on kaikista parasta, kaupoissa myytävät maistuvat (mielestäni) lähinnä pommacilta. Tällä ohjeella olen vuosikaudet tehnyt ja aina on onnistunut. Ohje on alunperin poimittu fariinisokeripaketin kyljestä. Vappu ei ole mitään ilman kotitekoista simaa!






















Tarvitset:
4 litraa vettä
250g Fariinisokeria
250g Sokeria
1-2 sitruunaa
1/5tl hiivaa
rusinoita

Kaada sokerit suureen kulhoon.

















Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle.

















Sekoita loput vedestä sekä puristettu yhden sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen (erillisessä pienemmässä astiassa on helpompi saada vesi sopivan lämpöiseksi, joten itse liuotan aina erikseen).
Sekoita ja lisää pinnalle muutama sitruunan viipale.


















Peitä leivinpaperilla ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.

















Pullota sima.
Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Korkkia ei kannata ruuvata ihan kiinni saakka, sillä pullon paine kasvaa siman käydessä. Itse "sihauttelen" kaikki pullot kerran-pari päivässä.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.
Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Nauti kylmänä tippaleipien tai munkkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti