lauantai 1. toukokuuta 2010

Suklaaleivokset

Vappua odotellessa koristelutkin ovat sen mukaiset. Näillä herkutellaan tänään siman kanssa.


















Samaa ohjetta voi myös käyttää suklaakakun tekoon (vuoka 24-26cm). Itse käytin tähän leivosvuokaa (niitä on mm. täällä), jossa oli kolot 6:lle leivokselle.

Pohja:
175g margariinia
1dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa

Kuorrutus:
150g margariinia
1dl kaakaojauhetta
2rkl maitoa
6dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Pinnalle:
vihreää ja keltaista strösseliä
syötävää serpentiiniä


Mittaa margariini, vesi ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini on hyvin sulanutta. Jäähdytä ja lisää sokeri.

Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Vatkaa munia hieman ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.













Kaada taikina joko voideltuun leivosvuokaan tai kakkuvuokaan(24-26cm).













Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20min (kakkuvuoka n.30min). Anna jäähtyä.













Mittaa kuorrutusta varten kattilaan voi, kaakaojauhe ja maito ja keitä seosta hetken aikaa. Ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman, ettei se heti valu leivoksien päältä pois.
Lisää kuorrute leivosten päälle ja koristele!



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Ja koristeet ihanan värikkäät ja vappuiset!

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva idea tällaiset! Linkitin myös sinut blogiini;)

    VastaaPoista