keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Pastillaasi (koristemassa)

Pastillaasi sopii erinomaisesti koristeiden tekemiseen, sillä se kuivuu nopeasti, on vitivalkoista, sitä voi värjätä, on täysin syötävää ja kuivuu kivikovaksi.
Kakunkuorrutteeksi pastillaasia ei kannata käyttää kuivumisominaisuuksiensa takia.

Tarvitset:
500g tomusokeria
4 liivatelehteä
2rkl vettä
1rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Siivilöi noin puolet tomusokerista suureen kulhoon. Tee tomusokerin keskelle kuoppa.

Kiehauta vesi ja sitruunamehu kattilassa. Liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Kaada liivateliemi tomusokerikuoppaan.

Siivilöi suurin osa lopuista tomusokereista(jätä n. 1dl odottamaan) kulhoon liivateliemen päälle. Sekoita massa käsin (onnistuu myös yleiskoneen lapavatkaimella), kunnes massa on muotoutunut yhdeksi köntiksi.
Siivilöi säästämäsi tomusokerit nyt pöydälle ja vaivaa massaa siinä hetki.

Kääri massa heti tiukasti kelmuun ja vielä sen jälkeen pussiin. Massa alkaa kuivua todella nopeasti, jos on kosketuksissa ilman kanssa.

Massa säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti