tiistai 18. toukokuuta 2010

Perunarieskat

Mies näitä pyysi jo viikko sitten, mutta silloin ei ollut perunamuusia. Nyt oli päivällisen jämämuusit kaapissa ja tähän ne oli hyvä käyttää. Todella helppo ohje :)


Ohjeesta tulee 4 pientä rieskaa.

Tarvitset:
3dl perunamuusia
1tl suolaa
1 muna
2-3dl ohra- tai vehnäjauhoja

Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot.
Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
Levitä taikina pyöreiksi lätyiksi pellille. Taikina ei nouse, eikä leviä.
Paista 275 asteessa n. 8min, kunnes pinnassa on tummahkoja läiskiä.

5 kommenttia:

 1. Aion kokeilla tätä reseptiäsi mielenkiinnolla .

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kokeiluun :) Itsellä ainakin sujui todella hyvin jo ensimmäisellä kerralla, kun tein perunarieskoja tällä ohjeella.

  VastaaPoista
 3. Ihan hyviä, paitsi etteivät nämä ole rieskoja. Pohjanmaalainen anoppini teki erilaisia rieskoja, itse en valitettavasti opetellut sitä taitoa. Nyt kaduttaa. Nämä "uusrieskat" ovat helppoja ja maukkaita-en moiti niiden makua, mutta perinteisiä rieskoja ne eivät ole. Anna niille uus nimike. Miniä

  VastaaPoista
 4. Vastaavanlaisilla resepteillä löytyy monia rieskaohjeita, joten en viitsi vaihtaa nimeä. Haluaisin kyllä vielä kokeilla ihka oikeiden rieskojenkin tekemistä, kunhan saisin oikeanlaiset reseptin käsiini.

  VastaaPoista
 5. Minä tunnen rieskan ohra- tai kauraryyneistä (isoista. Koska itse teen niitä "näppituntumalla", niin en osaa ohjetta antaa.

  Helpommin saa jos ainakin ohraryynit kypsentää aluksi, mutta muutoin vain maitoa, muna, suolat ja uunipannulle, johon pitäisi tulla noin 2-3 cm seos. Puurothan ovat erikseen! :)

  VastaaPoista