perjantai 28. toukokuuta 2010

Raparperijuustokakku

Mielestäni tämä kakku on värinsä kanssa yksistään jo niin kaunis, että se ei välttämättä tarvitse sen enempää koristelua. Jos kuitenkin haluat koristella kakun, tässä on yksi vaihtoehto siihen. Ihanan raikas maku, kivan kesäinen kakku.
















Pohja:
400g keksejä (esim.digestive)
50g sulaa voita/margariinia

Täyte:
1prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
noin 4-5 vartta raparperia
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperien keitinliemi
3 liivatelehteä
(vihreää elintarvikeväriä)


Valmista pohja ohjeen mukaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Keitä kuoritut ja paloitellut raparperit pehmeäksi sokerien kanssa vedessä.
















Siivilöi keitinvesi talteen ja laita raparperit sivuun jäähtymään.












Vatkaa flora vispi hyväksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja keitetyt raparperit.















Sulata liivatteet tilkkaan kiehautettua raparperien lientä. Lisää liivateliemi seokseen.
Kaada seos keksipohjan päälle. Hyydytä kylmässä ainakin 2-3 tuntia.














Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Jälleen kuumenna tilkka raparperien keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateliemi lopun liemen joukkoon, jos haluat, voit tässä vaiheessa lisätä elintarvikevärin.
Kaada seos kakun päälle.
Hyydytä kylmässä vähintään 2-3 tuntia.

12 kommenttia:

  1. Ihanan värinen. Ja maku on varmastikin sopivan raikas. Nyt onkin aika tehdä noita raparperiherkkuja... taidanpa hakea itsekin tänään tuolta pihalta raparperinvarsia ja leipoa niistä jotain.

    VastaaPoista
  2. oi että, totta puhut, kakku ei todellakaan hienon värinsä puolesta tarvitse yhtään koristusta, kaunis jo pelkästään näinkin, varmasti myös makunsa puolesta hyvä :)

    VastaaPoista
  3. aivan ihana kakku, raikas,ei makea.nyt tein jo toisen kakun sunnuntain synttäreille

    VastaaPoista
  4. Anu: Totta tosiaan, raparperikausi on nyt avattu :) Itse halusin tehdä jotain sen ainaisen raparperipiirakan sijaan ja kehitin sitten tämän. Kyllä kannatti.

    Anonyymi: Kiitos, tämä on kyllä siitä kiva kakku, ettei ole liian makea ollenkaan. Kiva, että kelpaa synttärikakuksi :)

    VastaaPoista
  5. Oih mikä väri!!! Varmasti ihanan raikas <3

    VastaaPoista
  6. Minunkin mielestäni tuo väri on tosi kiva ja raikas :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis ja raikkaan värinen. Osallistutko tällä leivontafoorumin haasteeseen? =)

    VastaaPoista
  8. Pioni: Hieman liian aikaisin tein tämän, mutta suunnittelin kyllä tekeväni uudemman kerran ihan tuota haastetta varten :) Ja olihan tämä kakku kyllä sen makuinenkin, että mielellään tekeekin uudelleen.

    VastaaPoista
  9. Ajauduin sivuillesi googlen hakusanalla "raparperijuustokakku". Kävin vähän utsimassa miten paljon laitoit rasvaa suhteessa kekseihin ja että miten monta liivatetta käytit. Olen tekemässä isoa satsia tämän sorttista kakkua lasagnevuokaan. Laitoin juuri raparperin palat pehmenemään uuniin intiaanisokerin kera. Haluan, että palaset eivät hajoa, kun laitan ne varovasti täytteen sekaan. Täytteessä meinaan käyttää rasvatonta rahkaa ja piimää. Mukavaa juhannusta. t:Hanna Kuopiosta

    VastaaPoista
  10. Hanna:
    Kakkusi kuulostaa oikein hyvältä, toivottavasti tulet kertomaan millainen kakusta tuli :)
    Itse en ole (vielä) käyttänyt intiaanisokeria missään, se on ihan vieras ainesosa minulle. Voisi näyttää myös kauniilta, jos pehmeitä ja ehjiä raparperin palasia laittaisi kiilteen sekaan.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi7/6/12 23:09

    ihanan näköinen ja kuuloinen kakku. olen kohta 12-vuotias, ja rakastan leipomista. siskoni, joka on 10-vuotta, on oikea juustokakkufriikki, ja hän haluaa aina juustokakkua, jos kysyn, mitä leipoisin. Tästä tulee varmaan myös yksi kakku kesäsynttäreilleni. tein kerran tätini juustokakkureseptillä pääsiäisjuustokakun, ja siitä tuli mahtavan näköinen pajunkissoineen kaikkineen.

    VastaaPoista