perjantai 14. toukokuuta 2010

Sitruunakakku

Äärimmäisen helppo ja nopea kahvikakkuohje. Tällä ohjeella kakku ei tule kuivaksi vaan jää mukavan meheväksi sisältä.
















Taikina:
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl sokeria
200g sitruuna-tuorejuustoa
2 munaa
0,5dl rypsiöljyä
0,5dl sitruunamehua

Koristelun voit tehdä esimerkiksi tomusokeri-sitruunamehuseoksella ja valmiilla syötävillä koristeilla.


Sekoita kuivat aineet keskenään.













Lisää sekaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi vatkaimella.



























Voitele ja jauhota vuoka (1,5l) ja kaada taikina siihen. Vaihtoehtoisesti voi käyttää leivosvuokaa.



















180 astetta ja 40min kakkuvuoassa, leivosvuoassa 30min.
Tarvittaessa suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

10 kommenttia:

  1. Sitruunakakku on kyllä herkkua! Kunpa joskus saisin käsiini sen situunapullan ohjeen...

    VastaaPoista
  2. Mulla jäi popseista ½ purkkia vaniljatuorejuustoa, niin taidankin käyttää sen tän tapaseen kakkuun. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Helppo oli kyllä tosiaan tehdä! Tein ilmeisesti vähän liian isoon kakkuvuokaan, mutta eipä se haittaa, että vähän matalammaksi jäi. Ja hyvää oli!

    VastaaPoista
  4. en löytäny cittarista sitruunatuorejuustoa (oli vaan appelsiinituorejuustoa), niin ostin sitruunarahkaa.. toivottavasti toimii sekin :) huomenna nähdään :)

    VastaaPoista
  5. Uskoisin toimivan myös sitruunarahkan kanssa oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen resepti, nam! :)

    Mistä ootte löytäneet tuota sitruunatuorejuustoa? Millä merkillä sitä on? Minäkin oon löytäny vaan tuon appelsiinituorejuuston mut haluaisin nimen omaan sitruunaista. :)

    VastaaPoista
  7. http://www.sunnuntai.com/modules/system/stdreq.aspx?P=2077&VID=default&SID=378107480423716&A=open%3akeittokirja_2008%3atuotekortti%3a3604&S=1&C=41254# Sunnuntailla on sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta, sitä olen itse välillä käyttänyt ja välillä olen maustanut maustamatonta tuorejuustoa sitruunamehulla oman maun mukaan :) Kumpikin käy oikein erinomaisesti.

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla vielä sitruunaisena tuota :)

    Tein tällä reseptillä kakkua tuosta appelsiinituorejuustosta ja maustoin kardemummalla ja appelsiinimehulla, tuli oikein namia. Tosin tuoreesta appelsiinista puristettua mehua saa laittaa aika paljon, jotta maku on tarpeeksi vahva, joten ehkä parempi olisi appelsiinimehu :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta! Jouduin kylläkin säätämään sitä, kun en halunnut lähteä kauppaan sairaana, mutta lohtukakku oli saatava, teen joskus toiste tarkkaan ohjeen mukaan. Tuorejuuston korvasin ruoanlaittosoijakermalla, öljyn voilla ja bonuksena lorautin puoli desiä tummaa rommia. Hyvää tuli ja irtosi harvinaisen vaivattomasti irtopohjavuoasta.

    VastaaPoista
  10. Oh, lohtukakkusi kuulostaa varsin herkulliselta :)

    VastaaPoista