sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Valkosuklaatäyte

Ohje on yhteen väliin (24-26cm vuoka) tarkoitettu.

2 liivatetta
2,5dl kuohukermaa
100g vaniljatuorejuustoa
130g valkosuklaata
2rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja lisää siihen vaniljatuorejuusto.
Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä.
Sekoita jäähdytetty suklaasula täytteeseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet, lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä. Kaada täyte irtopohjavuoan sisään "rakennetun" kakkupohjan päälle.

Anna kakun hyytyä 2-3h ennen vuoasta irroittamista.

2 kommenttia:

  1. Ihana täyteidea! :) Mietin sellaista, että liivatteet voisi sulattaa myös esimerkiksi maitoon tai laktoosittomaan maitojuomaan (tietenkin vain jos jälkimmäistä tulee muuten käytettyä).

    VastaaPoista
  2. Tiituska: Itsellä ei tullut mieleenkään, jotenkin olen niin jässähtänyt mehujen ja veden käyttöön liivatteiden kanssa ettei osaa muuta ajatella :D
    Luulisi maidonkin käyvän, kerrohan jos kokeilet, että kuinka kävi? :)

    VastaaPoista