keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kauralastut

Nopea ja rapea herkku, kauralastuista voisi kehitellä myös pohjan jäätelökakulle. Olisi varmasti todella maukasta. Silloin voisi tehdä taikinasta yhden tai kaksi isoa levyä, jotka sitten käyttäisi pohjana. Näitä menee, hupsvaan, suusta alas nopeammin kuin huomaakaan. Halutessaan voi sokerin määrää vähentää, jolloin kalorimääräkin vähenee.

















Ohjeesta tulee 18-20kpl lastuja.

Tarvitset:
50g margariinia tai voita
2dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1 muna


Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen.
















Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita hyvin harvakseltaan (jätä väliä n.10cm), sillä lastut leviävät todella paljon uunissa.

















Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
Ole tarkkana kellon kanssa, osa omistani pääsi vähän tummumaan.

4 kommenttia:

  1. Nämä oli niitä lapsuuden herkkuja, ne kun hyviä ja helppoja :)

    VastaaPoista
  2. Niimpä :) Helppo lasten kanssa tehdä näitä, innolla odotan, että meidän poika kasvaa vielä hiukan, eikä laita kaikkea suoraan suuhun. Saadaan sitten leipoa herkkuja yhdessä :)

    VastaaPoista
  3. Hyviä on, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää toimivan:)...

    VastaaPoista