torstai 24. kesäkuuta 2010

Manoffee


Kaapista löytyi mansikoita ja banoffee pyöri mielessä. Jätin siis banaanit pois ja lisäsin tilalle mansikoita, eli siitä syntyi manoffee :D
Vaihekuvat jäivät valitettavasti ottamatta, koska hieman vauhdilla kokosin kakun. Mutta tämä on todella helppo valmistaa ilman vaihekuviakin. Alkuperäinen ohje on Pullahiireltä, tässä ohje sellaisena, kuin itse sen valmistin.



Käytin vuokana 20cm irtopohjavuokaa, jolloin tortusta tuli hieman tavallista korkeampi. 24-26cm vuoka käy myös oikein hyvin!

Pohja:
250g digestive-keksejä
70g margariinia tai voita

Täyte:
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa
2dl kermaa
2rkl vaniljasokeria
250g mansikoita
(kaakaojauhetta)

Valmista pohja ohjeen mukaan.

Kinuskin voit valmistaa joko keittämällä kondensoitua maitopurkkia (tätä saa ainakin confetilta, mutta olen löytänyt myös citymarkestista säilykehyllystä) 3h vesihauteessa tai kaatamalla kondensoidun maidon kulhoon ja kuumentamalla sitä mikrossa (500w) 5-6min ajan (kunnes maito on kinuskimaista, mikrossa väri ei vaihdu kovin paljoa) välillä sekoittaen.
Kaada hieman jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Hetken kuluttua paloittele mansikoita kinuskin päälle, jätä osa myös pinnalle koristeeksi.
Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Levitä kerma tortun päälle ja asettele loput mansikat.

Halutessasi koristele vielä kaakaojauheella, voit myös pursottaa päälle kermavaahtoa.
Itse koristelin tortun ennakkoon valmistamillani sokerimassa-orvokeilla, mielestäni tuoreet mansikat koristavat tortun itsessään jo niin kivan näköiseksi, etten raaskinut laittaa kaakaojauhetta. Muutama tuore mansikanlehti tms. olisi kruunannut tämän.

2 kommenttia:

  1. Nam!Banoffee onkin jo tuttu juttu,täytyy varmaan tätäkin kokeilla:)

    VastaaPoista
  2. Namnam! Tässä taas yksi kokeiltava resepti tälle kesälle... Mustikkaversiokin on tosi herkullista!

    VastaaPoista