torstai 10. kesäkuuta 2010

Valkosuklaa-mustikkapalat

Ohje on peräisin sekasopan Marielta, kuulosti niin hyvältä ja mustikoitakin sattui olemaan, joten kokeiluun meni.
Oli kyllä maukasta, kestää myös pakastamisen!


















Ohjeesta tulee pellillinen, itse käytin hieman pienempää peltiä, joten pohjasta tuli hieman vähemmän, mutta paksumpia paloja. Myös valkosuklaata on hieman paksumpi kerros kuin tavallisella pellillä tehtäessä.

Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl kermaa
100g maitorahkaa
1,25dl juoksevaa tai sulatettua huoneenlämpöistä margariinia
2dl mustikoita + 0,5rkl perunajuhoja + 0,5rkl sokeria

Kuorrutus:
200g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita keskenään kerma ja maitorahka tasaiseksi, sen jälkeen vatkaa seos kuohkeaksi.
Lisää jauhot, rasva ja kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan.
Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa.
















Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180-200 asteisessa (tai kiertoilma 175 astetta) uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
















Kokeile hammastikulla onko piirakka kypsä (jos tikkuun jää taikinaa, on se vielä raaka).

Jäähdytä piirakka hyvin.
Sulata valkosuklaa ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä.
Leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut, muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.





















Jos haluat paksumman piirakan, tee taikina puolitoista tai kaksinkertaisena ja paista hieman pidempään. Suklaan määrää ei tarvitse lisätä ellet halua myös paksumpaa kuorrutetta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä herkkua! Nam,

    VastaaPoista
  2. Hei. Olen kokonaan unohtanut kommentoida jättämääsi kommenttiasi blogissani. Lisään sinutkin linkkilistalleni, ni joskos sitten tämä vierailu oli vähän aktiivisempaa :)

    VastaaPoista