tiistai 6. heinäkuuta 2010

Suolaiset tuulihatut



















Ohjeesta tulee 20-25 tuulihattua.

Taikina:
2dl vettä
75g voita
1,5dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte:
kantarelli-tuorejuustoa
leikkelettä
salaatinlehtiä
paprikaa
kurkkua



Kiehauta vesi ja voi kattilassa.

















Lisää kiehuvaan nesteeseen vehnäjauhot kerralla ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.
















Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Pursota taikinasta kasoja leivinpaperin päälle.

















Paista 200 asteessa 20-25min.
Älä avaa luukkua kesken paistamisen.

Leikkaa tuulihattujen kannet varovaisesti pois, voitele tuorejuustolla ja laita loput täytteet sisään. Lopuksi lisää kannet takaisin tuulihattujen päälle.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, täytyy ýrittää kokeilla kun on niin selvät ohjeistukset :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä. Aijon kokeillanäitä tänään itsenäisyyspäiväksi suolaisia ja makeita versioita. En ole koskaan ennen tehnyt tuulihattuja joten pikkuisen jänskättää.

    VastaaPoista