keskiviikko 11. elokuuta 2010

Pikeeri (Royal icing)

Pikeeri on erittäin monikäyttöistä. Pikeeri on verrattavissa tomusokeri-vesi-seokseen, mutta kuivuu huomattavasti nopeammin ja sen avulla onkin helpompi tehdä näyttäviäkin koristeluja melkein mihin vain.

Laitan tähän ohjeen yhdellä valkuaisella, niin se on helppo muuntaa tarvittaessa suuremmaksi määräksi.

Ohje:
1 munanvalkuainen
n. 250g tomusokeria
2-3 tippaa sitruunanmehua

Käytä vain kuivia ja täysin puhtaita välineitä.
Vaahdota valkuainen ja 2/3 tomusokerista hyväksi vaahdoksi.
Lisää sitruunamehu ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan.
Valmiin pikeerin voit halutessasi värjätä elintarvikeväreillä.
Peitä kulho kostealla pyyhkeellä tai siirrä pikeeri pursotuspussiin (myös minigrip-pussit ovat tässä kohtaa oiva apu!). Peittämätön pikeeri alkaa heti kuivua.

Pikeerin koostumus vaihtelee paljon sen mukaan, mitä ollaan tekemässä. Yleisesti ottaen hyvin moneen käyttöön sopii sellainen pikeeri, josta vatkainta nostettaessa nousee selvä huippu, jonka pää kuitenkin notkahtaa alaspäin.

Pikkuleipiä koristeltaessa on hyvä rajata reunat ensin paksummalla pikeerillä, kuivumisen jälkeen sitten täyttää itse alue löysemmällä, jolloin pikkuleivistä saa nätin ja tasaisen näköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti