maanantai 2. elokuuta 2010

Vaalea mutakakku















Alkuperäinen ohje on 24-26cm kakkuvuokaan, itse puolitin ohjeen ja käytin vuokana leipävuokaa.

Tarvitset:
200g valkoista suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Koristeeksi:
Valkoista candy meltsiä
Sokerimassakukkia (Ohje täällä)

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sulata suklaa, sekä voi, ja lisää ne (hieman jäähtyneinä) munasokerivaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskekään ja lisää taikinaan. Sekoita varoen.

















Voitele ja jauhota vuoka, kaada taikina siihen.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 10-12min.
Valmiina kakku on sisältä hieman löysä ja reunoilta paistunut.

Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista, voit myös siirtää kakun hetken kuluttua vuokineen jääkaappiin, jonka jälkeen kakku irtoaa huomattavasti helpommin.
Jääkaappikylmänäkin kakku on todella maukas!

Sulata candy melts esim. minigrip-pussissa, tee kulmaan reikä ja spritsaa kuvioita kakkuun.
Lisää sokerimassakukat lopuksi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Pitääpä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Varmaankin herkkua! En olekaan koskaan kokeillut valkosuklaasta...täytyy testata!

    VastaaPoista