keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Appelsiinikakku

Tämä on ehkä maailman helpoin appelsiinikakun resepti. Helpompaa saa hakemalla hakea!
Alunperin Kinuskikissalta, olen hieman muunnellut ohjetta.

















Taikina:
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2dl sokeria
200g sitruunatuorejuustoa
2 munaa
0,5dl rypsiöljyä
0,5dl appelsiinimehua
2 appelsiinin kuoriraaste

Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1,5 l).

Kypsennä 180 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Silikonista kakkuvuokaa käytettäessä olen huomannut, että ne vaativat hieman pitemmän kypsymisajan, joten tarkkaile kakkua 40 minuutin jälkeen. Hammastikulla voi kokeilla, joko kakku on kypsä. Se on kypsä, mikäli kakkuun tökättyyn hammastikkuun ei jää yhtään taikinaa.

Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Koristele jäähtynyt kakku keltaisella candy meltsillä, värisokerilla, sekä rusinoilla.

1 kommentti:

  1. Todella kaunis kakku! Pitää ottaa ohje talteen.

    VastaaPoista