perjantai 3. syyskuuta 2010

Suklaahyydykekakku (munaton, lakto-vegetaristi)




















Ohje on alunperin kinuskikissalta, hieman sitä muuntelin tarpeitteni mukaan. Saat ohjeesta helposti lakto-vegetaarisen tai munattoman korvaamalla koristeet esim. suklaarouheella ja mansikoilla. Ohje on myös helppo muuttaa laktoosittomaksi.

Pohja:
150g gluteenittomia Digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte:
6dl Flora vispiä
0,5dl sokeria
350g tummaa suklaata

Koristelu:
Sokerimassakukkia
Sinistä (päivänsankarin toive) candy melts


Valmista pohja ohjeen mukaan.

Vaahdota vispit kuoheaksi, sekoita joukkoon sokeri.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää jäähtynyt suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.


1 kommentti:

  1. Namskis, ihanan näköistä!
    Kaikki tälläset suklaaherkut on mun mielestä aivan ihania... :)

    VastaaPoista