keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Hyydytetty tyrni-valkosuklaakakku

Tämä kakku on ihanan syksyisen makuinen, pipari maistuu pohjassa sopivasti ja tyrni tuo mieleen syksyn. Jotakin piristystä sateiseen syysiltaan :)






















Ohje on 24-26cm vuokaan.

Pohja:
125g digestive-keksejä
125g piparkakkuja
100g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
4dl flora vispiä
0,75dl sokeria
2dl vaniljajogurttia
2,5dl tyrnihyytelöä
0,75dl laimennettua sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
2,5dl tyrnihyytelöä


Valmista keksipohja tämän ohjeen mukaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa joko vesihauteessa, tai sulatusteholla mikroaaltouunissa.
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi, sekoita vaahtoon sokeri, jogurtti, tyrnihyytelö, sekä sulanut (mutta jäähtynyt) suklaa.
Purista liivatteista enin vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä haaleaksi.
Lopuksi lisää liivateseos täytteeseen, sekoita ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
Anna hyytyä vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.





















Kiillettä varten laita jälleen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta tyrnihyytelö, sekä sitruunamehu keskenään. Lisää liivatteet seokseen.
Anna hieman jäähtyä, tarkista maku (kiille saa jäädä hieman kirpeäksi) ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Anna vielä hyytyä ainakin pari tuntia jääkaapissa.

Hyytyneen kakun voi vielä halutessaan koristella esim. valkoisella candy meltsillä tai valkosuklaalla. Itse ripottelin päälle hieman keltaista värisokeria, joka ei juurikaan kuvassa näy :D

1 kommentti:

  1. Tämän täytyy olla hyvää!! Tyrnit sopivat varmasti loistavasti tälläiseen, muuten niin makeaan juustokakkuun.

    VastaaPoista