torstai 14. lokakuuta 2010

Korvapuustit


















n. 20 kpl isoja, 35-40kpl pieniä korvapuusteja.

Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
1-2tl suolaa
1,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
1-3rkl kardemummaa
n. 14dl vehnäjauhoja
100g pehmeää voita

Täyte:
100g pehmeää voita
1dl sokeria
3rkl kanelia

Päälle:
kananmunaa
raesokeria (hätätapauksessa hieno sokerikikin käy)


Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.
Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.
Sekoita joukkoon suola, sokerit ja kardemumma.
Lisää vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten.
Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.

Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Kauli taikina 0,5-1cm paksuiseksi levyksi suorakaiteen muotoon.
Valmista pehmeästä voista, sokerista ja kanelista seos sekoittamalla ne keskenään.
Levitä seos tasaisesti taikinan päälle.
Kierrä taikinalevy tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin.
Leikkaa rulla "kolmioiksi."
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta.
















Nosta leivinpaperin päälle pellille. Voit vielä tässä vaiheessa antaa kohota lämpimässä paikassa.
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria (itse unohdin sokerin tässä kohtaa täysin, siksi sitä ei näy kuvassa :D).
















Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10-12 min kauniin värisiksi.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä korvapuusteja. Kuopion kauppahallissa Burtsin konditoriamyymälässä on samantyyppisiä puusteja, eli reilusti kaardemummaa ja kanelia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi :)
    Mielestäni korvapuusteissa täytyy maistua reilusti sekä kardemumma, että kaneli. Sopivat pimeneviin syysiltoihin kuin nenä päähän.

    VastaaPoista