keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Pellavansiemensämpylät


















24kpl pieniä sämpylöitä

5dl maitoa tai vettä (itse laitoin puolet ja puolet)
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl hunajaa
1,5dl pellavansiemenrouhetta (myös siemenet käyvät)
0,75dl öljyä
n.10dl jauhoja (6 dl hiivaleipäjauhoja + 4 dl vehnäjauhoja)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää suola, hunaja, pellavansiemenrouhe, öljy, sekä jauhoja sen verran, että saat löysähkön, tasaisen taikinan.
Vaivaa taikinaa, lisää loput jauhot kunnes taikina on tasaisen kimmoisaa.
















Kohota liinalla peitettynä lämpimässä puolisen tuntia.




















Leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa 24 palaan.
















Pyörittele sämpylöiksi, tässä vaiheessa voit halutessasi terävää veistä käyttäen tehdä ruutukuvion sämpylöiden pintaan.
















Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti