lauantai 9. lokakuuta 2010

Suklaatuorejuustotorttu (Vähähiilihydraattinen)

Ohje on alunperin karppaus.infosta poimittu, muuttelin sitä kuitenkin hieman. Pohja jäi turhan kovaksi, mutta sen jo voi olettaakin tuosta suklaamäärästä, muuten ihan maukas torttu :)
Ohje on mitoitettu 24cm vuoalle (jos haluat käyttää 20cm vuokaa, käytä 3/4 aineksista)



















Pohja:
100g voita
100g tummaa suklaata
0,5dl vehnänlesettä
1,5dl pellavansiemen-rouhetta
0,5dl mantelirouhetta
0,5dl auringonkukansiemeniä

Täyte:
300g HOVI-tuorejuustoa (tai partaäijää)
2dl kermaa
2 kananmunaa
vaniljaesanssia
makeutusainetta (itse käytin canderelia)
3 liivatelehteä
3rkl kuumaa kahvia

Pinnalle:
rouhittua tummaa suklaata


Sulata kattilassa voi, paloittele suklaa sekaan. Sekoita kunnes on täysin sulanut.
Lisää siemenjauhoseos ja sekoita.
Painele pohjataikina irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä siellä täytteen tekemisen ajan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja munat erikseen ja lisää ne tuorejuuston sekaan.
Mausta seos vaniljaesanssilla ja makeutusaineella mieleiseksesi.
Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin.
Lisää hieman jäähtynyt kahvi-liivateseos muuhun täytteeseen.
Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli.

Lopuksi rouhi kakun päälle mieleisesi keko tummaa suklaata.

4 kommenttia:

  1. oli hyvää kiitos <3 poitsulle pusu! :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi2/6/11 14:10

    kiitti, älyttömän hyvää, kaikki mun suosikkiainekset! Suosittelen steviaa makeutukseen.

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että maistui :)

    VastaaPoista
  4. täällä taas kurkkimassa mitä siihen mun lempparikakkuun tulikaan ;) Juhannus on taas hyvä syy herkutella!

    VastaaPoista