perjantai 1. lokakuuta 2010

Tomaattinen jauhelihapiirakka























28-30cm piirakkavuokaan (tai irtopohjavuokaan)

Pohja:
125g margariinia
3,75dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl juustoraastetta
0,5tl suolaa
0,5dl kylmää maitoa

Täyte:
300g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1prk taco-mausteseosta (tomaattimurskakin käy)
0,5tl basilikaa
2rkl persiljaa
mustapippuria
valkopippuria
grillimaustetta
kirsikkatomaatteja
2-3dl juustoraastetta
mozzarella-juustoa

Munamaito:
3 munaa
2,5dl ruokakermaa
0,5dl maitoa
0,5tl suolaa
0,5tl paprikajauhetta
pippuria


Nypi margariini ja vehnäjauhot sekaisin. Sekoita joukkoon leivinjauhe, juustoraaste, sekä suola.
Lisää vielä maito ja puristele taikina palloksi.

Kuori, paloittele ja kuullota sipuli öljyssä. Ruskista jauheliha ja lisää sekaan sipuli. Lisää myös valkosipuli. Lisää seuraavaksi mausteet.

Painele taikina vuoan pohjalle, painele haarukalla ja esipaista 200 asteessa 8min.

Kaada taco-mausteseos pohjalle, lisää päälle jauhelihaseos ja munamaito. Levitä päälle juustoraaste, kirsikkatomaatit ja mozzarellajuustoa.



















Paista 175 asteessa 35min. Käy tarjoiltavaksi myös kylmänä.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen. Tämän ohjeen voisi testata kunhan kerkeää.

    VastaaPoista