perjantai 22. lokakuuta 2010

Tonnikalapiirakka

Elämä makeaksi-blogista sieppasin tämän kokeiltavaksi. Eihän sitä voinut kuin kehua, nam :) Tässä ohje omilla pienillä muutoksillani, sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.



















Ohje on piirakkavuoalle tarkoitettu, pellillisen saat tuplaamalla määrät (paitsi kananmunat).

Pohja:
125g voita
125g maitorahkaa
2,25dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Täyte:
185g valkosipuli-tomaattimurskaa
125g valkosipuli-yrtti - cuisinea (tai mitä vain cuisinea)
1prk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
2 pientä punasipulia
100g emmental-juustoraastetta

Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin.
Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.

Kaulitse pohja piirakkavuoalle.
Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta ja cuisine sekaisin, levitä pohjan päälle.


















Ripottele päälle siivutetut sipulit ja loput juustoraasteet.




















Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

4 kommenttia:

  1. hei,asustelen saksasa ja en ole ihan kokonaan perillä kaikista suomalaisista tuotteista. kerrotko mitä cuisine on

    VastaaPoista
  2. ruoanlaittofraiche

    VastaaPoista
  3. Hei :)
    Kuten anonyymi tuossa jo vastasikin, kyseessä on ruoanlaittoon tarkoitettu, maistettu fraiche. Täältä löydät tarkempaa tietoa -> http://www.cremebonjour.fi/

    VastaaPoista
  4. Moikka, itse teen tonnikalasta seuraavanlaisen piirakan, 1 prk tonnikalaa öljyssä, 2 kovaa kananmunaa, yksi raaka, juustoraastetta desi, kevytkermaa puolidesiä, tilliä, sitruunapippuria ja vlkosipulia. on muuten hyvää! päälle vielä juustoraastetta, taikina tiiviyttyä voi oman mielesnä mukaan joko lisätä kermaa niin tulee löysenpää tai enemmän raastetta niin saa kovemman.

    VastaaPoista