sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Glögihyydykekakku

Valitettavasti viimeaikoina on jäänyt bloginpito vähän vähälle. Meidän perheessämme on lähes kuukauden sairastanut kokoajan joku, viimeisimpänä minä. Ensin poskiontelontulehdus, sen jälkeen angiina ja silmätulehdus. Ei oikein ole ollut leipominen ensimmäisenä mielessä.
Nyt aletaan taas kuitenkin olemaan kunnossa ja väsäsinkin tämän kakun viemisiksi veljeni ja hänen vaimonsa luokse Tampereelle, jossa majailimme tämän viikonlopun. Maistui kyllä hyvältä, jouluiselta :)

Ohje on 24-26cm irtopohjavuoalle, jos haluat käyttää 20cm vuokaa käytä 3/4 aineksista.














Pohja:

200g piparkakkuja
100g margariinia

Täyte:
1dl sokeria
200g maitorahkaa
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl neilikkaa
2,5dl flora vispiä
5 liivatetta
1dl glögiä

Kiille:
3dl glögiä
4 liivatelehteä

Koristeet:
Valko- ja tummaa suklaata

Valmista pohja ohjeen mukaan ja laita jääkaappiin täytteenteon ajaksi.

Sekoita keskenään sokeri, maitorahka, sekä mausteet.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
Purista liivatteista enin vesi pois ja sulata ne kuumennettuun glögiin.
Anna glögi-liivateseoksen jäähtyä ja sekoita se maitorahka-mausteseoksen kanssa.
Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita varoen tasaiseksi, älä vatkaa.















Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna muutama ruokalusikallinen glögistä.
Purista liivatteista enin vesi pois ja sekoita ne glögitilkan kanssa.
Sekoita liivate-glögitilkka lopun glögin kanssa.
Kaada jäähtynyt glögiseos hyytyneen kakun päälle.

Anna hyytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan.

Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi suklaakoristeilla (ohje tulossa myöhemmin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti