keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Hyydytetty glögi-puolukkakakku

Ennen joulua etsin pitkään sopivaa ohjetta, lopulta törmäsin Sumin sörsselit-blogissa kivan oloiseen puolukkakakkuun. Glögikakun sijaan halusin kokeilla jotakin toista raikasta kakkua. Hieman muuntelin ohjetta ja tämänlaiseen tulokseen nyt päädyin. Pahoittelen valmiin kakun kuvan laatua, tajusin ottaa sen vasta kyläpaikassa.



















Ohje on n.24cm vuoalle.

Pohja:
250g piparkakkuja
80g voita

Täyte:
5dl kermaa
250g maitorahkaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl makeuttamatonta puolukkasurvosta
4 liivatelehteä
2-4rkl kiehuvaa vettä

Kiille:
3,5dl glögiä
3 liivatelehteä

Valmista pohja ohjeen mukaan ja aseta kylmään hyytymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Sekoita rahkaan sokerit ja puolukkasurvos.
Purista liivatteista enin vesi pois ja iuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
Yhdistä liivateneste rahkaseokseen.
Lisää viimeiseksi sekaan kermavaahto.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa vaniljasokeria ja/tai sokeria maun mukaan.

Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia.
















Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sillä aikaa kuumenna vajaa 0,5dl glögistä ja sekoita liivatelehdet siihen.
Kaada liivateneste muun glögin joukkoon ja lopuksi kakun päälle hyytymään.
Nosta kakku taas kylmään ja anna olla vähintään muutama tunti.

Koristele esimerkiksi piparimuruilla ja jäisillä puolukoilla.

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että blogistani löytyi jotain kokeilemisen arvoista!
    Sinun versiosi näyttää tosi ihanalta, nams!

    VastaaPoista
  2. Sumi, ohje oli vallan ihana :) Jostakin syystä halusin kuitenkin hieman glögiä pinnalle. Tarkoitus oli ensin kokeilla ohjetta juuri sellaisenaan ja varmasti vielä kokeilenkin.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanan maukkaalta :D Hyvää ja iloista uutta vuotta 2011!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Ebe :) Samoin hyvää uutta vuotta myös sinulle!

    VastaaPoista