sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Jouluhalko

Joulupäivän viemisiksi lupasin tehdä jouluhalon, joka on perinteinen ranskalainen jouluruoka (ransk. Bûche de Noël). Tarkoittaa siis halon muotoista leivonnaista.

Tein tumman kääretorttupohjan, eli tällä ohjeella, lisäsin vain kaakaojauhetta sekaan.
Sisään laitoin vispikermaa, kinuskikastiketta, sekä jäisiä puolukoita.
Kuorrutus on kaakaojauheella värjättyä vispikermaa.
Lopuksi vielä lisäsin tummempia viivoja tummalla suklaalla ja päälle muutamaa päivää aikaisemmin sokerimassasta tekemäni mistelinoksa-, sekä lumihiutalekoristeet.
Lumihiutaleissa on lisäksi suihkaus kimallesprayta ja mistelinoksien lehdissä tehosteena vihreää tomuväriä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis halko. Minä tein jouluksi liki samanlaisella täytteellä käpy-kääriksen. Että olikin hyvää...

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Kieltämättä kinuski ja kirpakat marjat ovat todella nappi yhdistelmä, varsinkin talvisaikaan.

    VastaaPoista