perjantai 24. joulukuuta 2010

Jouluinen hedelmäkakku

Tämän ohjeen olen kauan sitten kirjoittanut paperille ylös, ei mitään tietoa siis mistä ja milloin on otettu. Oikein oivallinen ohje jokatapauksessa.
Samassa toivotan kaikille lukijoille oikein ihanaa ja rauhallista Joulua.

Taikina:
250g voita
2,5dl sokeria
4 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl punaisia säilykekirsikoita
4rkl kirsikkatölkin lientä tai konjakkia
1dl korintteja
1rasia (65 g) sukaatteja
100g hasselpähkinärouhetta

Koristelu:
Punaista sokerimassaa
Vihreää sokerimassaa
Valkoista sokerimassaa
Punaista tomuväriä
Vihreää tomuväriä
Keltaista värisokeria
Kimallesprayta

Rouhi pähkinät. Paloittele kirsikat.
Sekoita leivinjauhe pieneen jauhomäärään.
Erota jauhoista n. 1dl ja jauhota sillä paloitellut kirsikat, korintit ja sukaatit.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen.














Lisää jauhot, pähkinärouhe, kirsikoiden liemi ja jauhotetut hedelmät.















Sekoita taikina hyvin. Kaada se voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). Paista 150-170 asteisessa uunissa 1h15 min. Tai kuvan kaltaisessa vuoassa 50min.














Kumoa kakku jäähtyneenä vuoasta (keikauta lautasen päälle - varovasti, sillä kakku saattaa murtua tässä vaiheessa helposti).
Säilytä jääkaapissa folioon käärittynä 1–2 viikkoa, minkä jälkeen kakku on parhaimmillaan.













Koristelun voi tehdä mielensä mukaan. Kuvan kaltaisen koristelun saat tomusokeri-vesi-seoksella, sekä lumihiutaleilla ja joulutähti-kukkasilla (tarkemmin kerrottu täällä). Sokerimassakoristeet kannattaa tehdä vähintään muutamaa tuntia aikaisemmin, että ne ehtivät hyvin kuivaa. Lumihiutaleet viimeistelet vielä suihkauksella kimallesprayta.

1 kommentti:

  1. Kauniisti koristeltu nämä kakut!
    Oikein hyvää joulunaikaa!

    VastaaPoista