lauantai 18. joulukuuta 2010

Konjakkisinappi

Monta vuotta olen valmistanut jouluksi konjakkisinappia tällä ohjeella, hyvää on. Sinappi on vahvaa, joten pienikin annos riittää. Tämä on myös oiva lahjaidea, itse tein kerralla kolminkertaisen satsin. Päälle vielä Confetista "Home made"-tarra, reunalle kaunis nauha ja lahja on valmis.

















Tästä ohjeesta tulee vajaa 3dl valmista sinappia.

Tarvitset:

1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
1-2 rkl konjakkia

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan.











Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

8 kommenttia:

  1. Ajattelin kokeilla. Voiko säilyttää huoneenlämmössä avaamattomana?

    VastaaPoista
  2. Moi,osaatko sanoa kuinka kauan suunnilleen säilyy? Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  3. Säilyy varmasti vähintäänkin viikkoja, kun kansi on kunnolla kiinni (eli siis kummennettuun purkkiin sinappi laitettu alunperin). Avattunakin voisin sanoa, että säilyy viikkoja.

    VastaaPoista
  4. Hei,ajattelin valmistaa tällä ohjeella sinapin.Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Suht makeaa oli. Sinappijauhoa lisäämällä saa tujumpaa

    VastaaPoista
  6. Hyvää oli mutta aika paksua. Toinen satsi tehtävä tänään.
    terveisin. A&M

    VastaaPoista
  7. Hyvää jouluu Tampereelta.
    Just täs siu ohjeella sinapin keittoon.

    Pexi.

    VastaaPoista