maanantai 13. joulukuuta 2010

Piparitaikina



















Perus joulupipareiden ohje :)

Tarvitset:
2dl tummaa siirappia
2dl sokeria
4tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl neilikkaa
250g margariinia
2 munaa
9-10dl vehnäjauhoja
2tl soodaa


Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet.
Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä.
Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu.
Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään.









Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä.
Ota taikinasta kuvioita erilaisilla piparkakkumuoteilla.
Confetilta voi tilata monenlaisia ihania joulumuotteja.

Paista 200 asteessa 7-12 minuuttia paksuudesta riippuen.
Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Valmiin taikinan määrä on 1,4 kg. Voit halutessasi puolittaa ohjeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti