sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mansikka-Banaani-Pavlova
















Pohja:

4 valkuaista
ripaus suolaa
2dl sokeria
1rkl perunajauhoja
1tl sitruunamehua
1,5tl vaniljasokeria

Täyte:
4dl Flora vispiä
vaniljasokeria
1-2 banaania
pakastettuja mansikoita
pakastettuja punaisia viinimarjoja


Sekoita suola ja valkuaiset, vatkaa kovaksi vaahdoksi.














Lisää hiljalleen puolet sokerista, vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää.
Sekoita rauhallisesti joukkoon loput sokerit, perunajauhot, sekä sitruunamehu.















Levitä seos halkaisijaltaan noin 26cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperille.
Jätä reunat hieman korkeammaksi, jotta täyte pysyy hyvin sisällä.














Paista 100 asteessa n.2h. Irrota pohja leivinpaperista ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeria mielesi mukaan.
Levitä tai pursota pohjan päälle.
Pilko banaanit ja lisää ne flora vispin päälle marjojen kanssa.
Ripottele pinnalle vielä suklaista koristelurouhetta.



2 kommenttia:

  1. Moi! Tulin vastavierailulle. =) Kyselit tilaustöistä.. En varsinaisesti tee tilauksesta, enkä siis ole yrittäjä, mutta sähköpostiin saa halutessaan laittaa kyselyä, josko jotain pystyisin tekemään. Yleensä ompelen omille, ja niiden vaatteiden ylijäämäkankaista teen myyntiin, kuten tuokin traktorikangas. Se kyseinen kangas pääsi jo loppumaan, mutta seuraa jatkossa, mitä olisi tarjolla ja tarkkaile huutonet-kohteitani. ;)

    Ihanan raikkaan näköinen tuo kakku, mistähän sitä sais lisäaikaa päiviin, että ehtisi vielä leipomaankin? Olisi kiva kokeilla tuollaista. No toisaalta ompelu lihottaa vähemmän. ;D

    VastaaPoista
  2. Pavlova onkin vielä maistamatta. Josko tässä kevään aikana ehtisi ;) Näyttää ainakin niiin hyvälle.

    VastaaPoista