lauantai 15. tammikuuta 2011

Minttusuklaapalat















1pkt kauramurotaikinaa

75g margariinia
2,5dl tomusokeria
vihreää ja sinistä elintarvikeväriä
n. 2tl minttuaromia

100g margariinia
yht. 150g suklaata (noin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)

Kauli sulatettu murotaikina leivinpaperin päällä n. 15x30cm levyksi.
Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa 10-15 min.
Jäähdytä.








Sulata margariini ja lisää sekaan tomusokeri, sekoita huolella.
Värjää ensin sinisellä, sitten tarvittaessa vielä vihreällä värillä. Pieni väritippa riittää.
Mausta lopuksi minttuaromilla.
Levitä täyte mahdollisimman tasaikseksi pohjan päälle ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään.














Suklaatäytettä varten mittaa kattilaan margariini ja suklaat (kuvassa vain puolikas annos, koska tein ensin vain sen verran. Täytettä tuli mielestäni kuitenkin liian vähän ja tein toisen satsin perään.) ja sulata ne.














Anna jäähtyä hetken verran ja levitä jäähtyneen täytteen päälle.
Tarvittaessa tasoita lastalla, itse kuitenkin levitin täytteen sen verran löysänä, ettei lastaa juuri tarvinnut.
Anna jähmettyä jääkaapissa.

Ennen palojen leikkaamista ota levy huoneenlämpöön, sillä suklaa lohkeilee helposti jääkaappikylmänä. Hetken kuluttua leikkaa neliön muotoisia leivoksia.

2 kommenttia:

  1. Oih mitä herkkua! Mä olen ehkäpä pakotettu kokeilemaan tätä myös =oD

    VastaaPoista
  2. Nam mitä herkkua,tätä on pakko kokeilla.Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista