lauantai 29. tammikuuta 2011

Piispattaren leivokset




















n. 30kpl valmiita leivoksia

Pohja:
250g margariinia tai voita
1dl sokeria
1 keltuainen
5,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
60g margariinia tai voita
1dl tomusokeria
0,5rkl kaakaojauhetta
0,5tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2dl tomusokeria
1,5-2rkl vettä

Koristeeksi:
Koristehelmiä/pähkinöitä/strösseliä


Sekoita keskenään rasva, sokeri, keltuainen ja jauhot. Laita taikina kylmään hetkeksi.














Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotilla (n.4cm) paloja. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10-15min, kunnes ovat saaneet vähän väriä.














Sekoita täytteen ainekset keskenään, tarvittaessa voit sulattaa rasvaa hieman mikrossa. Voitele puolet kakuista täytteellä ja lisää toiset puolet päälle.


















Sekoita vedestä ja sokerista kuorrutus, joka levitetään leivosten pinnalle.
Korista sokerihelmillä, pähkinänpuolikkaalla tai vaikka strösselillä.

3 kommenttia:

  1. Heippa! Voitit mun arvonnassa :) Laita väri/aplikointitoivetta+ puseron koko mulle s-postiin: sofialahtinen@gmail.com.

    VastaaPoista
  2. Pitääpäs kokeella täytettä. Ei sulla serkku hyvä sattuis olemaan mitaan helppoa ja hyvää pursotus pikkuleivän ohjetta? Blogista en löytänyt. Kiva blogi. Tykkään.

    VastaaPoista
  3. Ei kyllä tule nyt yhtäkkiä mieleen. Täytyykin laittaa korvan taakse ja kehitellä sellainen :)

    VastaaPoista