keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Runebergin tortut

Mantelin kakkuja-blogista löysin hyväksi kehutun reseptin, jota päätin kokeilla. Ei voi muuta kuin suositella, herkkuja tuli :)

Wikipedia kertoo Runebergin tortuista näin:
"Runebergintorttu on mantelilla ja arrakkipunssilla tai rommilla maustettu sylinterin muotoinen leivonnainen. Sen päällä on tavallisesti vadelmahilloa sokerikuorruterenkaan ympäröimänä. Leivos on saanut nimensä Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin mukaan, jonka kerrotaan mielellään nauttineen leivoksia aamiaisella punssin kera.

Kotitekoiset runebergintortut ovat yleensä matalia ja muffinssimaisia, eivätkä ne yleensä sisällä alkoholipitoista arrakkipunssia tai rommia."




















20-30kpl

Taikina:
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
vajaa 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
vajaa 1 dl mantelijauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
2 dl kermaviiliä

Kostutus:
0,75dl vettä
1rkl tomusokeria

Päälle:
Vadelmahilloa
Sokerikuorrutetta (tomusokeri+vesi)

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vielä joukkoon kermaviili.














Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kostuta tortut kevyesti sokerivedellä pullasutia avuksi käyttäen.
Torttuja ei ole pakko kostuttaa ja joukkoon voi laittaa esim mantelilikööriä tai punssia.














Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti